CV

OleJeg arbejder med mennesker og systemer – mere specifikt med at få mennesker til at forstå, hvordan it-systemer (herunder systemer på nettet) fungerer og hvordan de kan gebærde sig i forhold til disse systemer. Og ofte handler det også om hvordan andre mennesker agerer på digitale platforme.

Disse emner har jeg arbejdet med (lønnet eller ulønnet) siden slutningen af 1990’erne.

For nu at tage det i omvendt rækkefølge:

Siden efteråret 2016 arbejder jeg med kontorting og andet på Bastard Café. Mit visitkort siger Game Curator & Grandfather of Gurus, og det beskriver meget godt hvad størstedelen af det “andet” er.

I sommeren 2016 arbejdede jeg som projektleder på PapPower, der udbreder brætspilsoplevelser til flere gennem donationer og oplæring. Projektet hviler p.t.

I foråret 2016 har jeg hjulpet Nationalmuseet med at få deres frie billeder anvendt mere på Wikipedia – dels ved at udskifte amatørbilleder med professionelle, dels ved at skrive nye artikler, som billederne har kunnet anvendes i.

Foråret 2015 fik jeg Bastard Cafés nyhedsbrev launchet og cafeens website trimmet lidt. Begge dele hjælper jeg stadig lidt med, men det er jo ikke noget, man kan leve af.

Maj-juni 2014 var jeg med til at arrangere en edit-a-thon for Centre for Textile Research og guidede centrets medarbejdere gennem Wikipedia-redigeringens fælder.

Foråret 2014 var jeg kampagneleder for Karen Melchior, da hun stillede op til Europa-Parlamentet. Hun avancerede fra en femteplads til en andenplads på den radikale liste, og er nu 1. suppleant. Her var opgaven i høj grad at koordinere (med og) rundt om en kandidat, der skulle koncentrere sig om mødet med vælgerne både på nettet og offline.

Fra januar 2014 har jeg været spilguru i Bastard Café – Danmarks første brætspilscafé. Som frivillig spilguru hjælper jeg med regelforklaring og rådgivning om hvilke spil der passer til en given gruppe.

2009-16 stod jeg i spidsen for Wikimedia Danmark, der understøtter de forskellige Wikimedia-projekter. Missionen er at pleje Wikipedia-communityet og forholdet til dels vidensinstitutioner, dels andre communities, der arbejder for åbent indhold og et frit internet. Det gør vi gennem en lang række aktiviteter: WikiWednesday, edit-a-thons, fotosessioner osv.

I 2012 var jeg i to perioder Wikipedian-in-Residence, og hjalp først Nationalmuseet og siden Det Kongelige Bibliotek med at dele ud af deres viden på Wikipedia. Dette var dels til gavn for Wikipedia, dels en måde at få institutionerne til at blive bedre til at dele på andre platforme end deres egne.

Mellem 2007 og 2012 ledede jeg brugersupporten på Danmarks Miljøportal. Noget af tiden var jeg alene, noget af tiden var der studenter, der skulle oplæres. Og hele tiden var der brugere, som fik løst problemer med fagapplikationer, passwordsystem og benyttelse af portalens kortmateriale.

Siden 2004 har jeg bidraget til den dansksprogede Wikipedia, siden 2005 som administrator. Her er opgaven at rydde op i dårlige bidrag og undertiden blokere dårlige bidragydere – og i øvrigt generelt være et godt eksempel. Siden 2009 har jeg også været pressekontakt for den dansksprogede Wikipedia. Disse hverv nedlagde jeg med udgangen af 2016.

Denne blog påbegyndte jeg i efteråret 2000 – jeg er således blevet refereret til som en af Danmarks ‘ur-bloggere’. Jeg kommunikerer gerne på nettet om ting, jeg finder væsentlige og spændende – og nogle gange også personligt.

Og fra 1998 til 2002 var jeg først assistant listmaster, siden listmaster for Flags of the World. Det var en spændende indgang til international, tværkulturel kommunikation. Man skal holde tungen lige i munden, når man helt bogstaveligt taler om symboler.

Og lige det praktiske: Jeg hedder Ole Palnatoke Andersen, bor på Vestegnen og er født i 1967.

Du vil vide mere? Se min Linkedin-profil og spørg.

2 thoughts on “CV

  1. Ole var en stor hjælp under min kampagne. Han har en forståelse, som rækker udover det sædvanlige for menneskers interaktion på nettet. Tit når institutioner og firmaer går galt i byen på nettet er det fordi de ikke forstår det “samfund”, den gruppe og den interaktion, som der er på nettet. Hvis man ender med at modarbejde tendenserne, så kan ens kampagne ende med at give alvorligt bagslag fremfor at hjælpe ens pointer frem.

    Desuden var Ole god til at samle kræfterne blandt de frivillige og skabte en god stemning i kampagnen. Der kom overblik over opgaverne og det blev delt med gruppen af frivilige på en række platforme, som sikrede deltage i aktiviterne. Særligt stod Ole for at organisere 1-2 daglige gadeuddelinger af flyers hvilket gjorde at vi altid stod parat de rigtige steder med folk, flyers og kaffe. Ikke altid nemt hver morgen kl. 7.30.

    Endelig selvom der var travlt var Oles rolige temperament med til at forhindre at folk blev stressede over de mange opgaver og travlhed. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Ole, og jeg kan kun give ham mine varmeste anbefalinger. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du vil vide mere.

  2. En tilføjelse til Karens kommentar om Ole som kampagneleder: jeg var selv en af dem, der skulle “aktiveres”, og jeg bed mærke i, at Ole var langt bedre til det end de politisk skolede kampagneledere. Og hvad skyldes så det? Dels hans empati og forståelse for den enkelte. Dels hans venlige og upåtrængende facon at sende mails ud. Der i øvrigt også var klare i mælet, så man vidste, hvad der forventedes af en. Du vil have Ole på din side!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *