Wikipedian-in-residence, et koncept

En del steder har arkiver og museer gjort sig erfaringer med at have en wikipedianer gående i et kortere eller længere stykke tid. Udbyttet for både institutioner og Wikipedia har generelt været godt, så derfor er vi i Wikimedia Danmark særdeles glade for at et par centrale danske kulturinstitutioner har gjort sig tanker om at opslå resident-stillinger. Ulønnede – det er nok hvad man kan forvente, men hvem søger stillingen, hvis man skal tage en måned uden løn? Jeg er måske naiv, og måske er folk så vilde med praktikant-/intern-/resident-stillinger, at de lægger penge til side på forhånd, men måske skal vi over i at tænke på fonde og legater? Måske skulle nogen etablere et residentlegat? Måske skulle denne nogen være Wikimedia Danmark og/eller de relevante kulturorganisationer?

En anden sag: Kulturorganisationer – hvem er det? I Wikipedia-sammenhæng tales der om GLAM (galleries, libraries, archives and museums), hvad der nogenlunde svarer til den danske kultursektors ABM (arkiver, biblioteker og museer), men man kunne godt tænke sig en bredere vifte – hvad med Det Kongelige Teater, DR eller FDB?

3 thoughts on “Wikipedian-in-residence, et koncept

  1. Hej Ole

    Hvad tænker du i forhold til FDB?

    En enkelt udfordring: Vi har en masse interessante ting liggende på arkiver, som vi gerne ville ligge online – men er ramt af fhv. uoverskuelige ophavsretsregler. De er ikke uoverstigelige, men gør det alt andet lige vanskeligere for os at prioritere.

    mvh
    Morten

  2. FDB har i lighed med de “klassiske” kulturorganisationer en formidlingsopgave, som bl.a. handler om at få den viden, der ligger og putter sig internt, ud hvor folk vil lege med den – altså ud på wikier og ud til folk, der kan noget med mashups og skæve data på tværs. Og den slags opgaver kan en residerende wikipedianer hjælpe med. Wikimedia Danmark tager gerne et møde med jer om hvad man kan med den slags. FDB-koncernen er jo også et stykke industrihistorie, som skal fortælles.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *