-athon

Der er -athoner i luften. Dels er der de Europeana-sponserede Hack4Europe-hackathons, som den i Stockholm i denne weekend, dels havde Wikimedia UK i sidste weekend en Editathon på (og sammen med) British Library. Nu var det den fjerde og sidste Hack4Europe-event, men derfor kan man jo godt tage ideen op – og den ikke-tekniske side af mig ville synes at det var fedt med en kombineret hack-&edit-athon i en kulturinstitution et sted i omegnen af mig.

Tænk en session, hvor museums-/arkiv-/biblioteksmedarbejderen formidler til wikipedianeren, der kobler informationen med den eksisterende struktur, hvorefter datanørden kaster rundt med et par gigabyte data, som gives tilbage til museum/arkiv/bibliotek og offentlighed.

Så for at være konkret: Hvis din kulturinstitution vil være med til en todages-seance om kulturdata (her til efteråret), så lad os sætte os sammen under Ersatz her om et par uger og få lidt kød på ideen om en hack-&edit-athon.

One thought on “-athon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *