Wikipedia er forældet og fyldt med fejl – pernittengryn-opfølgeren..

Nu er flere detaljer af Tønnes Bekker-Nielsens Wikipedia-forskning så kommet frem, og når vi kigger ham i kortene, er der et par ting, der er værd at lægge mærke til:

Bekker-Nielsen forklarer, men lader ikke helt til at forstå, at “den danske udgave af Wikipedia” hænger sammen med de andre sprog – for nok er der tale om forskellige projekter, men vi skriver på ét fælles værk uanset sprog.

Når man ser på de enkelte bidrag fra hans studenter, er der to steder, hvor hans kritik er lidt misforstået – eller han måske rammer ved siden af, for nok kan man kigge i artikelhistorikken, men man skal sørge for at kigge de rigtige steder:

Eleanor af Aquitanien – en af studenterne har oprettet artiklen den 14. december 2009, og to dage efter blev det foreslået at skrive den sammen med den artikel, der var der i forvejen. Denne sammenskrivning fandt sted senere i samme måned, men “Eleanor”-artiklen blev stående i stedet for at blive forvandlet til en redirect til “Eleonora”-artiklen.

Lidt samme historie gør sig gældende med Alfred Jensen – her er det måske lidt værre, for Bekker-Nielsen skriver “Opslaget Alfred Jensen om den danske DKPpolitiker og trafikminister i befrielsesregeringen blev ikke afleveret samtidig med de øvrige og er derfor ikke med i ovenstående redigeringsstatistik.” – og det er kun delvis rigtigt, for artiklen om Peter Alfred Jensen blev faktisk afleveret i samme omgang – konkret den 15. december 2009 i tidsrummet 01:34-09:51. I dette tidsrum blev det i øvrigt også foreslået at artiklen skulle skrives sammen med Alfred Jensen-artiklen. Til gengæld kom de udskældte lollandske kilder ind i Alfred Jensen-artiklen i marts 2010. Bekker-Nielsen skriver videre “Opgavebesvarelsen blev i øvrigt bedømt som ikke-bestået.” – om det så var “Dragon723” eller “Junior 88”, der ikke bestod, er lettere uklart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *