Wikipedias produktionsmodel

Hvordan foregår produktionen på Wikipedia egentlig? Det spørgsmål er blevet stillet i flere omgange, men i Who The Hell Writes Wikipedia, Anyway? er svaret (som jeg læser det), at råvaren er upolerede stykker information fra outsidere, som insidere så over en periode og en masse redigeringer transformerer til Wikipedia-artikler.

Hvis denne skelnen mellem outsidere og insidere er bare nogenlunde skarp, vil det jo så betyde at det er uproduktivt at tagge nye artikler med diverse farvestrålende kvalitetsskabeloner, for dem, der har leveret grundteksten, bekymrer sig alligevel ikke om korrekt Wikipedia-formatering og den slags – det er hit-and-run og ikke se sig tilbage.

På den anden side – hvis nu nogle af outsiderne faktisk gik hen og blev insidere, er det nok en udmærket idé at lære dem lidt om hvordan biksen køres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *